September månads uppdatering

Ute och åker tåg vilket känns som en oöverträffad lyx i dessa tider eller under rådande omständigheter eller nu när allt fortfarande är för jävligt eller vad som nu är den dagsaktuella synonymen till ”pandemin”. Jag ska inte säga att jag förstår alla som flyger interkontinentalt fyra gånger om året och den senaste månaden har befunnit sig i varierande grader av buffébesvikelse, ska inte heller påstå att jag saknar Lindesberg eller dödens väg dit, eller att trycka i mig nån sorglig jävla frukost på Scandic två helger i månaden, men det är rätt bra med miljöombyte faktiskt. Det är något med luften och umgänget i Bagarmossen också som ger en livslusten åter, syresätter blodet, gör blicken klarare, skarpare.

Är även i ett facklitterärt skov varför jag den senaste veckan har konsumerat Familjen och är halvvägs in i Olyckliga i paradiset: varför mår vi så dåligt när allt är så bra?. Hittade även Alkohol, droger och hjärnan på loppis för 10 kr, efter den kanske jag tar mig tillbaka till skönlitteratur. Är vare sig någon utpräglad soldyrkare eller höstromantiker men läsandet brukar gå upp så här års, det är även nån sorts självmedicinering för säsongsövergångsmelankoli.

Har inget övrigt av vikt att rapportera men måste bekänna att jag har köpt en robotdammsugare. Vet inte om det betyder att jag blir först att ställas mot väggen när allt faller, men då har jag i alla fall rena golv. Det var väl som morsan sa när jag var liten, ”byt kalsonger så de är rena om du behöver åka ambulans”. Var alltid vagt livrädd över att min hygien skulle kontrolleras i den där ambulansen och framförallt varför det skulle göras, men accepterade ändå världens gång och det var väl vad som hände när jag köpte den där dammsugaren.

Ska köpa en Mariestad för 86 kr / 98 400 200 SJ Prio-poäng nu