Den som vill handla måste kunna gripa tillfället. Ingen vet om det kommer igen.

Befinner mig för tillfället i 2017. Läste ut Renegater1 av Klas Östergren. Har läst de tidigare böckerna i trilogin, började förstås med Gentlemen när jag var ung och svår etc, och gillade den, men nu när jag är äldre och lätt läste jag mest dessa 748 sidor för att ryktet sa att det någonstans i textmassan fanns 200 sidor eller så om Svenska Akademien2. Östergren har ju länge sysslat med spionromantik, så även i denna bok, vilket glädjer mig. Han är också lite babblig, liksom jag, men när man väl kommer in i det är det enastående berättelser som liksom nystas upp och 70 sidor senare är man tillbaka där uppnystningen började. Svårt att förklara men läs boken om ni har 748 sidor över. Jag fick en större förståelse för den där skandalen3 också.

Har fortsatt med Linderborgs Året med 13 månader vilket än så länge är mycket intressant. Älskar att läsa om journalister som begår journalistik och väger saker emot varandra, vandrar runt i olika redaktionslandskap, konstant ringer diverse vänner med kända namn, flanerar i Stockholm, umgås med Dan Josefsson, tar publicistiska beslut och så vidare. Ja jävlar vad jag har läst denna julhelg. Det är sånt man gör 2017


  1. renega´t substantiv ~en ~erre·neg·at·en●person som har upp­hört att bekänna sig till viss lära och blir starkt kritiserad för det ned­sätt.; särsk. (förr) i kommunistisk polemik↩︎
  2. Ej det band jag 2002 såg i Huskvarna.↩︎
  3. Fortfarande inte bandet.↩︎